2023-05-17 Mats Altemyr gav oss sina tankar kring fotbollens utveckling och dess spelsystem, vilka länder och lag som drivit uteckling. En härligt nördig inblick i "WM modellen" och hur Brasilein spelade i Sverige WM 1958, där några i publiken kunde namnen på start 11:an!! Vi fick veta att än idag används delar av de tankarna när tränare bygger spelmodeller. Vi fick en härlig inblick i forbollens magi från Mats horisont med sin gedigna erfarenhet under hans resa med erfarenheter han skaffat sig under alla år inom herr och damfotbollen, både lokalt och

internationellt! Tack till Mats för en härlig kväll.


2023-03-01 Kvällens gäst var Jonas Bergqvist, som gav oss en kväll med många minnen och mycket känslor. När han berättade om sin idrottsliga resa genom livet på sitt skånska dalmål, med allt från mammas danskväll som skulle bli väldigt avgörande i hans resa, uppväxten i Ängelholm med spel i Rögle BK, till en mångårig och framgångsrik spelare i Leksands IF, och hur livet kan var i NHL när han spelade för Calgary Flames.


Vi fick även veta att han även är en av de som representerat Tre Kronor flest gånger (272 Landskamper) med bl.a. VM och OS -Guld. Men också Jonas glädje i att vara en del av laget och den kraft som skapas när alla vill åt samma håll, det är något han även tagit med sig i vidare livet efter att skridskorna lagts på hyllan!